Livet med ALS

Den 7 december 2017 fick jag diagnosen ALS Bulbäres Pares Aggressiv. Detta är min resa med sjukdomen och allt vad det innebär.

82:a bloggen fuck als

Kategori: Allmänt

Tisdag  och bloggdax! 
Blev ingen blogg i fredags och framöver blir det 1 i veckan och ingen fast dag.
Fy fan vad jag hatar denna sjukdom! Nu är det svårt att trycka på kontrollen för att byta tv kanal. 
Och lyfta benen är inte jobbigt men det går knappt
Och nackmusklerna orkar inte hålla upp huvudet, tyvärr har alla nackskydd jag provad inte funkat! 
Så allt går åt fel håll, fast senaste tiden har det gått på tok för fort! 
Men försöker hålla humöret uppe och kämpar! (null)

Det har även blivit jobbigare att skriva bloggen där av 1 i veckan.
Avslutar med en historia! 


En kvinna kommer hem och säger till sin man. "Älskling, äntligen är jag botad från huvudverken som jag lidit av i alla år."

"Botad" sa mannen,"Hur gick det till?"

"Min väninna Karina rekommenderade en hypnotisör. Han sa åt mig att jag skulle ställa mig framför en spegel och säga, jag har ingen huvudverk, jag har ingen huvudverk, jag har ingen huvudverk."

Kvinna log stort, "Jag var lite skeptisk först men jag gjorde det och det fungerade!"

"Det är ju fantastiskt," svarade mannen.

Kvinnan skruvade lite på sig och sedan sa hon. "Du har ju inte precis varit någon Tarzan i sängen de senaste åren. Vad skulle du säga om att besöka hypnotisören för att se om han kan hjälpa dig också?"

Mannen funderade en liten stund sedan bestämde han sig för att det i alla fall inte kunde skada.

Efter besöket hos hypnotisören kom mannen hem, lyfte upp sin fru, tog henne in i sovrummet, klädde av henne alla kläder och sa, "Rör dig inte, jag är strax tillbaka."

Kvinnan hörde hur mannen gick in i badrummet och stökade runt en liten stund. Sedan kom han tillbaka till sängen och älskade passionerat med henne som aldrig förr.

När de var klara sa mannen ännu en gång, "Rör dig inte, jag är strax tillbaka." Han gick tillbaka in till badrummet och efter en liten stund kom han åter till sängen och älskade med sin fru än mer pensionerat än förra gången.

"Det där var helt underbart" sa kvinna. Mannen reste sig upp igen och sa "Rör dig inte, jag är strax tillbaka." Och gick iväg till badrummet en tredje gång.

Den här gången kunde inte kvinnan hålla sig. Hon smög upp ur sängen och följde efter sin make. Där såg hon honom stå framför spegeln och säga, "Hon är inte min fru, hon är inte min fru."

Mannen begravning kommer äga rum nästa måndag.

 

/Martin